Όροι χρήσης

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε
Όλες οι τιμές περιλαμβάνουν:
• Όλοι οι φόροι, ΦΠΑ 24%, Τέλη αεροδρομίου & τοπικοί φόροι. Χωρίς κρυφές χρεώσεις!!
• Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης Τρίτων
• Παραλαβή – Αποβίβαση, λιμάνι εντός ωρών εργασίας.
• Αντικατάσταση αυτοκινήτου σε περίπτωση ατυχήματος (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα).
• Απεριόριστα χιλιόμετρα  
• Οδικός χάρτης & συμβουλές για την Σεριφο
• Πρώτο κάθισμα μωρού/παιδιού (Booster). (Κατόπιν αιτήματος – βάσει διαθεσιμότητας)

Κρατήσεις:
Όλες οι κρατήσεις βασίζονται σε ομάδες οχημάτων και όχι σε συγκεκριμένο μοντέλο αυτοκινήτου. Προσπαθούμε να εκχωρήσουμε σε κάθε κράτηση το επιλεγμένο μοντέλο αυτοκινήτου αλλά σε περίπτωση μη διαθεσιμότητας του επιλεγμένου μοντέλου, η εταιρεία μας διατηρεί το δικαίωμα να προσφέρει στον πελάτη ένα παρόμοιο μοντέλο. Ένα παρόμοιο μοντέλο θα είναι ένα όχημα που θα ανήκει στην ίδια ομάδα – κατηγορία με το επιλεγμένο μοντέλο. Επίσης, η εταιρεία μας διατηρεί το δικαίωμα να προσφέρει στον πελάτη αναβάθμιση (μεγαλύτερο αυτοκίνητο, πιο premium) χωρίς επιπλέον χρέωση (δωρεάν αναβάθμιση).

Απαραίτητα δικαιολογητικά για ενοικίαση:

Άδειες οδήγησης σε ισχύ για όλους τους δηλωμένους οδηγούς
Διεθνής Άδεια Οδήγησης, εάν απαιτείται. (παρακαλούμε ελέγξτε παρακάτω στην παράγραφο «Άδεια οδήγησης»)
Διαβατήριο ή ταυτότητα ΕΕ ή για όλους τους οδηγούς
Έγκυρη πιστωτική κάρτα για ασφαλιστικούς σκοπούς
Όλα τα στοιχεία που αναφέρονται κατά την κράτηση (διαδικτυακά, email ή τηλεφωνικά) πρέπει να είναι ακριβή και αληθή. Το γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί την ενοικίαση εάν τα αναφερόμενα στοιχεία είναι ψευδή.

Ηλικία οδηγού:
Για τις ομάδες A, Αuto1, B και C ο οδηγός πρέπει να είναι μεταξύ 23 και 72 ετών και να είναι κάτοχος έγκυρης άδειας οδήγησης για τουλάχιστον 2 χρόνια πριν από την ημερομηνία ενοικίασης.

Άδεια οδήγησης:
Η άδεια οδήγησης πρέπει να εκδοθεί ένα χρόνο πριν από την ημερομηνία παραλαβής του αυτοκινήτου.
Οι εθνικές άδειες οδήγησης που εκδίδονται σε ΕΕ, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία , Νέα Ζηλανδία, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη, Καναδάς, ΗΑΕ, Ισραήλ, Ουκρανία γίνονται δεκτές.
Οι πολίτες όλων των άλλων χωρών πρέπει να έχουν έγκυρη διεθνή άδεια οδήγησης μαζί με την κανονική τους άδεια οδήγησης εκτός εάν η εθνική τους άδεια είναι έγκυρη για οδήγηση στην Ελλάδα.
Ο οδηγός πρέπει να επιδείξει την άδεια οδήγησης και την έγκυρη ταυτότητα ή διαβατήριο πριν από την παραλαβή του αυτοκινήτου.

Επιλογές πληρωμής:
Δεχόμαστε τους ακόλουθους τρόπους πληρωμής:

Μετρητά
Πιστωτικές / χρεωστικές κάρτες VISA, Electron Visa, MasterCard, Maestro
Πιστωτικές κάρτες AMEX, Diners, American Union (με επιπλέον χρέωση 3%)
Κατά την παραλαβή μπορείτε να πληρώσετε με μετρητά ή με πιστωτικές, χρεωστικές κάρτες (MasterCard, VISA, Electron Visa, Maestro), αλλά μπορεί να ζητηθεί μια έγκυρη πιστωτική κάρτα στο όνομα ενός οδηγού για εγγύηση στην οποία ενδέχεται να γίνει προέγκριση ποσού εγγύησης ανάλογα την κατηγορία του αυτοκινήτου. Εάν δεν έχετε πιστωτική κάρτα, ενδέχεται να ζητηθεί κατάθεση σε μετρητά ή με χρεωστική κάρτα.

Διάρκεια κράτησης και ελάχιστη χρέωση ενοικίασης:
Η ελάχιστη διάρκεια κράτησης είναι μία ώρα και η μέγιστη είναι απεριόριστη.
Η ελάχιστη χρέωση ενοικίασης είναι μία ημέρα.
Εάν επιθυμείτε να νοικιάσετε ένα όχημα για περισσότερες από 30 ημέρες, επικοινωνήστε μαζί μας για μια προσφορά καθώς η συμφωνία ενοικίασης πρέπει να ανανεώνεται κάθε 30 ημέρες.
Εάν ο ενοικιαστής επιθυμεί να κρατήσει το ενοικιαζόμενο όχημα περισσότερο από το συμφωνημένο περίοδο, ο ενοικιαστής πρέπει να επικοινωνήσει μαζί μας τουλάχιστον 24 ώρες πριν από την προηγουμένως συμφωνημένη επιστροφή του οχήματος, για να ζητήσει παράταση, βάσει διαθεσιμότητας. Η παράταση ισχύει μόνο μετά την εγγραφή της αλλαγής στο μισθωτήριο συμβόλαιο.

Καθυστερημένες Επιστροφές
 Η μέγιστη καθυστέρηση που γίνεται δεκτή χωρίς επιπλέον χρεώσεις είναι 20 λεπτά.

Εάν ο ενοικιαστής επιστρέψει το όχημα μετά τη συμφωνημένη ώρα επιστροφής και πέραν των χρονικών ορίων που ορίζονται παραπάνω, χωρίς να συμφωνήσει για παράταση με το γραφείο μας, ο ενοικιαστής θα χρεωθεί σε καθημερινή βάση σύμφωνα με την πλήρη εποχική ημερήσια τιμή που ισχύει στις συγκεκριμένες ημερομηνίες συν 50% ως πρόστιμο καθυστέρησης.

Χιλιόμετρα:
Στις τιμές μας περιλαμβάνονται απεριόριστα δωρεάν χιλιόμετρα.

Πολιτική μη εμφάνισης:
Σε περίπτωση που ο ενοικιαστής δεν παραλάβει το όχημα εντός 1 ωρών από τη συμφωνημένη ημερομηνία και ώρα έναρξης της ενοικίασης χωρίς καμία γραπτή ενημέρωση, η κράτηση μπορεί να ακυρωθεί αυτόματα και η προκαταβολή της κράτησης θα κρατηθεί πλήρως.

Παράδοση / Παραλαβή οχήματος:
 Κατά τις ώρες λειτουργίας των γραφείων μας, η παράδοση και η παραλαβή των οχημάτων είναι δωρεάν στους παρακάτω χώρους:

Λιμάνι Σεριφου  – Το γραφείο μας

Η παράδοση και η παραλαβή σε όλες τις άλλες περιοχές της Σεριφου υπόκεινται σε πρόσθετες χρεώσεις.

Πολιτική καυσίμου:
Ο ενοικιαστής πρέπει να επιστρέψει το όχημα με το ίδιο επίπεδο καυσίμου που παραδόθηκε.
Εάν ο ενοικιαστής επιστρέψει το όχημα με λιγότερη στάθμη καυσίμου, ο ενοικιαστής θα χρεωθεί τη διαφορά καυσίμου συν ένα τέλος υπηρεσιών ανεφοδιασμού 15 Ευρώ.
Δεν υπάρχει επιστροφή χρημάτων εάν ο ενοικιαστής επιστρέψει το όχημα με περισσότερο επίπεδο καυσίμου από αυτό που παραδόθηκε.

Τα παιδικά καθίσματα είναι διαθέσιμα κατόπιν αιτήματος και βάσει διαθεσιμότητας. Για να διασφαλιστεί η διαθεσιμότητα, ο ενοικιαστής πρέπει να ενημερώσει το γραφείο ενοικίασης κατά την πραγματοποίηση της κράτησης.

Επιπλέον οδηγοί
Ένας επιπλέον οδηγός είναι δωρεάν.
Ο πρόσθετος οδηγός πρέπει να αποδεχτεί τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις με τον κύριο οδηγό.

Κατοικίδια
Τα κατοικίδια γενικά δεν επιτρέπονται, εκτός εάν ο ενοικιαστής λάβει γραπτή άδεια από το γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτου κατά την πραγματοποίηση της κράτησης, οπότε το κατοικίδιο πρέπει να έχει θήκη μεταφοράς. Η μεταφορά κατοικίδιου και η μη ειδοποίηση σχετικά με το γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων, επισύρει πρόστιμο 200 ευρώ συν τα έξοδα βιοκαθαρισμού του αυτοκινήτου.

Όροι ασφάλισης – Πακέτο κάλυψης:

Βασική Ασφάλιση:

* Όλα τα πακέτα ασφάλισης δεν καλύπτουν τα ακόλουθα.

Ζημιές στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.
Λείπουν αξεσουάρ αυτοκινήτου (κεραία, παιδικά καθίσματα, ηλεκτρονικός εξοπλισμός, κλειδιά αυτοκινήτου κ.λπ.)
Ζημιά ή απώλεια των ελαστικών, των ζαντών, των καλυμμάτων, των καλυμμάτων των τροχών.
Ζημιά στο κάτω μέρος του οχήματος.
Πρόστιμα στάθμευσης – Τροχαίες παραβάσεις – Τέλος διαχείρισης ατυχημάτων Ζημιά στο αυτοκίνητο από οδήγηση εκτός δρόμου (παραλίες, χωματόδρομοι, μη ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι κ.λπ.)
Ζημιά στο αυτοκίνητο κατά την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ή κατά την οδήγηση κατά παράβαση του Ελληνικού Νόμου Οδικής Κυκλοφορίας ή οδήγηση με μη ασφαλή τρόπο.

Εάν έχω δική μου ασφάλεια, καλύπτομαι; Τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση ατυχήματος;

Κατά κανόνα, τα γραφεία ενοικίασης δεν παρεμβαίνουν στις ασφάλειες των πελατών, εκτός από αυτές που προσφέρει το ίδιο το πρακτορείο ενοικίασης.

Εάν έχετε τη δική σας ασφάλιση μέσω της πιστωτικής σας κάρτας ή της ταξιδιωτικής σας ασφάλισης που μπορεί να σας καλύψει, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις της ασφάλισης και βεβαιωθείτε ότι σας καλύπτει για ζημιές από ενοικίαση αυτοκινήτου κατά την ενοικίαση αυτοκινήτου στο εξωτερικό.

Σε ατυχή περίπτωση σύγκρουσης, θα πρέπει να υπάρχει αναφορά στο αρχείο του ατυχήματος ή αναφορά της Αστυνομίας και θα πρέπει να ζητήσετε τιμολόγιο από την εταιρεία μας. Πρέπει να πληρώσετε το ποσό των ζημιών στο γραφείο μας και με την αναφορά ατυχήματος και το τιμολόγιο από εμάς, θα μπορείτε να υποβάλετε την αξίωσή σας για επιστροφή των εξόδων από τον εκδότη της κάρτας σας ή την ταξιδιωτική σας ασφάλεια.

Γενικοί Όροι:
Μεταφορά αυτοκινήτου: Απαγορεύεται καθε μετακινηση του οχηματος εκτος Σεριφου.

Τα πρόστιμα στάθμευσης/ τροχαίες παραβάσεις θα πληρωθούν από τον ενοικιαστή σε κάθε περίπτωση ή θα χρεωθούν στην πιστωτική του κάρτα, ακόμη και μετά την περίοδο ενοικίασης. Ο ενοικιαστής του οχήματος είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τυχόν πρόστιμα τροχαίων παραβάσεων και τα σχετικά διοικητικά τέλη που προκύπτουν κατά την περίοδο ενοικίασής τους.